נפילה חד צדדית בנגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/11/10 13:32 כו בחשון התשעא

שאלה

לאחר שנפגשנו במשך חודשיים, לילה אחד טיילנו... ישבנו באיזה מקום... הגענו לקרבה... הבחור נגע בי...

היה לנו מאוד קשה עם זה. כל אחד מצידו הוא. אבל לאחר הנפילה הזאת באו נוספות.

שאלתי היא איך נשמרים מכך?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עליך להבין שהאחריות על הנפילה מוטלת על שניכם ולא רק עליו. יכולת להגיד "לא" ואז לא היתה מתרחשת שום נפילה.

את לא צריכה לבטוח בבחור. את צריכה לעמוד על שלך ולא לוותר. אם תדעי להגיד "לא" מתי שצריך, אז לא יקרה כלום.

מכל מקום הפתרון הבסיסי הוא עוד יותר פשוט ונכון.
לשמור על הלכות ייחוד.
המטרה של הלכות ייחוד היא למנוע מלהגיע למצבים שבהם מתרחשת הנפילה.
כאשר שומרים הלכות ייחוד, אי אפשר לפול!!!

לפני ומעל הכל צריך לדבר על כך מראש עם הבחור. להבהיר שאת לא תוכלי להמשיך קשר עם בחור שתהיה אתו נפילה.

שניכם צריכים לזכור שבחיי המשפחה היהודית יש דרישות של טהרת המשפחה שמחייבות את בני הזוג לשלוט ביצרים שלהם. אם כבר בתקופה ההכרות לא יעמדו בכך כיצד יעמדו בכך לאחר הנישואים?

אסור לוותר בנושא בשום אופן. קודם כל מפני שזאת הלכה, ויש גם צד רגשי לעניין: הנפש מאוד מתיסרת לאחר מכן. ארועים כאלה מקשים מאוד על האהבה השלווה ויוצרים מתחים קשים (לעיתים גם האשמות) אצל בני הזוג.

בהצלחה!