נער שקורא בתורה בציבור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/09/03 09:14 כו באלול התשסג

שאלה

התעורר דיון בבית הכנסת שלנו האם יש להעדיף נער כבעל קורא יש לציין שהוא קורא מדוייק, או שמפני כבוד הציבור יש לחפש אדם מבוגר ?

נשמח לשמוע את דעת הרב בעניין.

תודה ושנה טובה.

תשובה

בס"ד

חלק מכבוד הציבור וכבוד הקריאה עצמה הוא קריאה מדוייקת, ושיקול זה אף עדיף על גיל הקורא. ובלבד שלא תהיה בושה לבעל קורא אחר, רק יעשו כן באהבה ואחווה שלום ורעות.

ודבר זה תלוי גם ברצון הציבור: אם רוב הציבור ירגיש כתוצאה מכך זלזול בכבודו אז עדיף מי שמקובל עליו, אבל בדרך כלל אין זה כך.

כל טוב.