נסיעה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/08/13 11:27 כא באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

מציינת כי שאלתי את השאלה להלן, את הרב אפרתי והוא טען כי הוא מחמיר ויש המקלים. אני "מחפשת" את המקלים.

אני עובדת כאחות בפגיה וצריכה להגיע למשמרת ערב בשבת (משעה 15:00 עד צאת השבת). דרך ההסעה של ביה"ח אין התחייבות לנהג גוי.

האם יש היתר כלשהוא לנסוע בשבת? (הלוך בלבד)

במידה וכן, צריך לעשות משהו בשינוי?

בנוסף, במחלקה כמעט הכל נעשה דרך המחשב. גיליון יומי,הוצאת הוראות וכדומה. מותר להתעסק כרגיל עם המחשב? מותר לכתוב על דף?

תשובה

בס"ד
שלום רב.

יש אפשרות להסעה בשבת בתנאי שהנהג גוי, אין כל היתר לנסוע עם יהודי.

יש אפשרות לכתוב במחשב בשבת בבית חולים - יש לכך תנאים מסוימים עייני בקישור דלהלן.
אם צריך לכתוב בעט על נייר, יש להשתמש בעט מיוחד של מכון צומת. מכל מקום עדיף לכתוב במחשב.

עייני קישור על כתיבה במחשב
http://www.zomet.org.il/?CategoryID=253