נכשלת בנגיעה - איך מפסיקים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/05/02 19:52 יב בסיון התשסב

שאלה

אני בחורה בת 20 ויש לי חבר כבר כמה חודשים (יש לציין שאנחנו ידידים ותיקים ולא מזמן הרגשות שלנו אחד כלפי השני התחזקו).

הקשר שלנו כל כך חזק ודיברנו לא פעם אחת על חתונה.

הבעיה היא שהוא רק עכשיו התחיל שנה וחצי צבא במסגרת ההסדר ולא תיתכן חתונה בקרוב... עד שישתחרר.

אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ובזמן האחרון אנחנו לא מצליחים להתגבר על איסורי הנגיעה... ובכל פעם אני אומרת לעצמי שזו הפעם האחרונה אבל אח"כ שעובר זמן ואני מתגעגעת אליו ואז הוא סוף סוף מגיע הבייתה אני לא יכולה לעמוד בהחלטתי.

הוא מבחינתו בסדר לגבי העיניין וזה לא הכי מציק לו שבעולם.

אני לא יודעת אם אני רוצה להתחתן עכשיו אבל אני יודעת שהוא בטח לא מתכנן להתחתן עד שיסיים את הסדיר.

שנינו יודעים ומרגישים שזה זה אבל הבעיה שהקשר שלנו יוצר בעיות הלכתיות ואני כבר לא יודעת מה לעשות. עם כל יום שעובר אני רק אוהבת אותו יותר (ויש לציין כי כל התקופה בה היינו רק ידידים - שזה המון שנים- לא נגענו אחד בשני) ואני לא מסוגלת לחשוב על להפרד ממנו.

רציתי לשאול את כבוד הרב - האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון?

לקרוא איזשהו ספר (ואם כן איזה) זה יעזור במשהו?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום

הפתרון נמצא מול עניכם ומשום מה אתם לא מתיחסים אליו.
להתחתן עכשיו.

שום ספר לא יעמוד מול המשיכה הזו. במיוחד שכבר נכשלתם בזה כבר פעם אחת. תצטרכו כוח אדיר לא להכשל בזה פעם נוספת. כי הכשלון גורר כשלון והמציאות מלמד שנגררים לדברים יותר ויותר משמעותים.

מנסיוני כרב אני יכול לספר לך שהכשלונות הללו מפריעים מאוד בחיי הנישואים. התשתית של הקשר הפיסי בנויה על תקלות ולא כך צריך להיות.
הקשר הפיסי בין בני זוג צריך להיות נקי וטהור ואז הוא ממריא לשחקים בקישור עצום חזק ונפלא. כשיש תקלות בקשר הזה הוא רדוד ועייף. כמו מטוס שנוסע על הקרקע. כבד איטי ומגושם.
אפשר לתקן גם את זה אחרי הנישואים כמו שאפשר לתקן כל דבר. אבל התהליך הרוחני של התיקון בחיי הנישואין הוא ארוך ומייגע ומוציא את כל הטעם של ההנאות שיש לכם עכשיו.

לכן אתם צריכים לעשות משהו דחוף. וכל הפתרונות האחרים אינם פתרונות אמיתים חוץ מהפתרון דעיל.

מה עד אז?

עד שתקיימו את מה שאתם באמת צריכים לעשות עליכם להפגש במקום שבו אין חשש לנגיעה.
לא לבד.,
לא במקומות רומנטיים.
לא בשעות מזמינות נגיעה.
להזהר עם המילים שאתם מדברים בהם. יש למילים כוח עצום.

העולם בנוי כך שדבר אחד מוביל לדבר שני. קומה ראשונה היא בסיס לקומה שניה. ושתיהם בסיס לשלישית. כך גם ביחסי בני אדם. וכך גם במהלך התיקון.

אם זה לא יעזור - עליכם להפרד לזמן מה על מנת לצנן את היחסים בניכם.

אבל לא לשכוח שכל מה שכתבתי בפסקאות האחרנות אסור לו שיבטל את שתי המילים הראשונות שמשום מה לא הבאתם בחשבון. אומר אותם במילה אחת:
חתונה!

מזל טוב!!