ניתוח קוסמטי (אף)

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/20 14:07 ז בשבט התשפ

שאלה

בס״ד

שלום וברכה,

אני בת 16.5 ומעוניינת לעבור ניתוח אף (בע״ה בגיל 17)

הניתוח יהיה גם רפואי (מכיוון שיש לי מחיצה עקומה שמקשה לי על הנשימה) אך גם קוסמטי מכיוון שיש לי גבנון באף שמוריד את רוחי וגורם לדיכאונות ולחוסר הערכה עצמית קשה.

אני מרגישה שאם ירצה השם ואעבור את הניתוח אני אפסיק לייסר את עצמי במחשבות כאלו.

אני ניסיתי תקופה רבה לפתור את העניין עם עצמי ולהתגבר עליו אבל הערות מהסובבים אותי לגבי האף על גודלו המשיכו לדכא אותי וימים שלמים העברתי בבכי ומחשבות על העתיד שהרי אני רוצה להקים בית בישראל ולהתחתן והאף פשוט גורם לי לחשוב שזה ייפגע לי באפשרות הזאת.

העניין הוא כזה:

א. אם בעזרת השם אחליט לעבור את ההליך- האם יש מגבלה מצד ההלכה שלא לעשותו?

ב. אני נורא חוששת מהתגובה של הסביבה (דתית-חרדית ספרדית) יש תמיכה מההורים אף פוחדת מה המכרים יגידו שהרי הם אנשי דת ואפילו חלקם חרדים, ואולי הדבר ייתפס בעינהם כפסול מבחינה דתית. האם זה יכול לפגוע בסיכויים לאפשרות לשידוך?

תודה רבה מראש

שנדע רק בשורות טובות בעזרת השם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שיש בזה צד רפואי, אפשר לעשות את הניתוח (לפי אפשרות של הגיל).

אם העיקר הוא הנתוח הבריאותי, כולם יסכימו על כך מכיוון שברור שצריך לתקן פגמים רפואיים, תוך כדי נתוח זה כדאי גם לטפל בצד האסטטי. אני מקווה שהכל יעבור בשלום ובשמחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ