נישואי כהן וגיורת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 09/05/02 17:17 כז באייר התשסב

שאלה

אני כהן ויש לי חברה גיורת ובירצוננו להיתחתן כמו יהודים אבל שמעתי שלכהן אסור להיתחתן עם גיורת האם ישנה דרך כל שהיא שנוכל להיתחתן ?

והאם זה משנה אם הגיור שהיא עברה זהו גיור לחומרה (יש לה מיסמכים שהיא יהודיה אבל יש איתם בעיות לכן היא היתגירה גיור לחומרה )

אני ממש לא יודע מה לעשות אנחנו לא נוכל להיפרד בבקשה תעזרו לי

תשובה

ב"ה ד' סיון תשס"ב

לשחר שלום!

על פי ההלכה כהן אינו יכול לשאת גיורת, זהו איסור תורה. אם יש בידה להוכיח שהיא יהודיה, אני מציע לך לפנות לבית דין רבני במקום מגוריך ולהציג את הראיות בפניהם, ובית הדין יפסוק בענין.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת