נישואי יצחק ורבקה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 16:25 יא בתשרי התשסד

שאלה

אני לומד את ספר בראשית עם חייל (חילוני) מהמדור שלי, יחד עם פירוש רש"י

הגענו כבר לנושא של נישואי יצחק ורבקה, וחישובי רש"י על הגילאים שלהם ידועים.

התקשיתי להסביר לו איך זה יכול להיות שיצחק בן ה40 מתחתן עם רבקה בת ה-3.

מה הלך שם?

הרי אם מדמיינים סיטואציה כזאת היום, זה לא יהיה מקובל כלל וכלל בלשון המעטה, לא משנה כמה צדיק אותו תלמיד חכם בן 40..

אשמח אם תוכל לשפוך אור על הנושא

תודה, רז

תשובה

בס"ד

הנישואים של פעם אינם כמו היום. רק קביעה שזו תתחתן עם זה. כל הענין המעשי של הנישואין לא היה כלל בגיל הזה של החיים.

כל הענין היה לגדל אותה ולחנך אותה במקום רחוק מבית לבן הארמי שמוכר לנו היטב כדמות שלילית. לכן היא הובאה לבית אברהם.

בהצלחה