נישואי בוסר?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/06/09 01:27 יח בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

לרב, שלום!

סליחה מראש על האורך!

אני בת 17. לפני חצי שנה בערך, פגשתי בחור בגילי* ערכי, מוסרי ואני לא סתם אומרת (ודתי כמוני). עם הזמן התפתח קשר בינינו. בשלב מסויים הבנו שזה קשר יותר עמוק מסתם ידידים, והתחלנו לחשוב מהי המטרה של הקשר הזה, והאם זה הדבר הנכון לעשות.

(אומר כאן שידוע לשנינו שאין זה למטרת נישואין)

בסופו של דבר החלטתי שאני לא רוצה בקשר כזה בשלב הזה בחיי, והגענו למסקנה שאנו מפסיקים אותו.

אמרתי "החלטתי" כיוון שדעותינו חלוקות. לפי דעתו אין סיבה להפסיק בקשר והוא אף מאמין שקשר כזה הוא טוב ובונה.

[אוסיף כאן שבמהלך הקשר שמרנו על גידרי הצניעות כגון: שמירת נגיעה, איסור ייחוד וכד']

הבעיה היא (ואולי זו לא בעיה?) שפעלתי ע"פי השכל (ההלכה?) ולא ע"פי הרגש וזאת אומרת שכשהרגש גובר אני שוב תוהה אם פעלתי נכון.

מצד אחד אני שלמה עם ההחלטה, ואני באמת חושבת שקשר כזה בגיל הזה הוא לא מתאים.מצד שני אני מרגישה שהדעה שלי לא כ"כ מבוססת ושבאמת הוא צודק ושאני מפספסת כאן הזדמנות להקשר אל אדם מאד ערכי (שמשפיע עלי לטובה).

1. אני מחפשת תמיכה (גם הלכתית) א.האם פעלתי כמו שצריך וב.לבסס את דעתי, כדי שלא אצטרך להמשיך בלבטים האלה.

2. אני עדיין קשורה אליו ריגשית. האם ואיך אפשר להפסיק את זה?

אשמח לשמוע ממך בהקדם,

תודה רבה על הזמן וההקשבה!

המשך שבוע טוב, י.

תשובה

שלום

אני מבקש לחזק את ידייך.
עשית צעד נכון כשלא הסכמת להתקדם עם הקשר לנישואין בוסריים, לאור תחושתך וידיעתך שאינך בנויה לזה בשלב הזה בחייך.

קשר זוגי הוא דבר גדול ומשמעותי, והוא צריך להיעשות עם אחריות, בנוסף לרגש ולאהבה הטובה. אם אחד/ת מבני הזוג חש שזה לא הזמן, לא לקחת סיכון.

באם הוא אדם ערכי, ובאם הוא אוהב אותך, הוא יוכל להמתין כמה שנים, ולתת לך בצורה הוגנת את האפשרות לסיים לימודים ולהתחיל את חייך הבוגרים בצורה מסודרת.

על פי ההלכה והשכל הישר, קשר שאינו מגיע ממקום שלם של שני הצדדים, הוא בעייתי, שכן הוא מסכן את שלמות הנישואין ובריאות הנפש של הילדים של הזוג הבוסרי.
יש לך מחוייבות ערכית גם לעתיד ולא רק להווה הנעים.

על מנת להתמודד רגשית, את צריכה לקבל החלטה ולדבוק בה.
שבי עם עצמך, והחליטי מה את רוצה מחייך בשנתיים הקרובות. מהם היעדים, וכיצד תממשי אותם. הגדירי, בעל פה ובכתב.
כשיש לאן ויש איך, יש יותר כח.

אמנם, גם אם הרגש נשאר (מה שסביר שיהיה), זה אינו אסור. תוכלי להמשיך לאהוב אותו בליבך, אך להמתין עד שעת הכושר בה תהיי שלמה יותר עם המהלך.

חזקי ואמצי, החלטת נכון