נישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/07 23:25 כו בטבת התשסז

שאלה

אל הרב שלוםרב

אני בחורה"גיורית" ואני מעוניינת לשאול את הרב בעניין נישואים עם כהן אם זה אפשרי ואם לא אז מה ההשלכות של נישואים אזרחיים עלינו ועל ילדינו בעתיד כיהודים מאמינים

תשובה

שלום וברכה
ראשית, אני שמח שאת אתנו. ברוכה הבאה, אפילו אם זה היה מזמן.

ההלכה אוסרת על נישואי כהן וגיורת. מטבע הדברים, אני איני מחפש דרכים לעקוף את ההלכה, אלא לשמור אותה.
אם כהן נושא גיורת או חי עימה הילדים שנולדים יהיו פסולים לכהונה. ברם, הסיבה העיקרית כאמור היא הרצון לשמור את ההלכה גם כשהיא קשה מאוד לשמירה, ולא לחפש את הדרכים לעקוף אותה.

כל טוב