נישואין

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/05/02 04:46 כא באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום הרב שי

אני עומד לשאת את בחירת ליבי בקיץ השנה

יש לי 2 שאלות :

1 ארוסתי מצאה חן בעיניה מאוד טבעת נישואין

עגולה ,חלקה מבפנים אבל בחוץ יש מעין עיטור

דמוי סיתות אבנים (ללא אבנים) מוטבע בתוך הטבעת . האם מותר לקדש בה ?

2.איננו מתכוונים להתראות מהשבת חתן עד יום החתונה

לעומת זאת חשוב מאוד לארוסתי שאני ורק אני אאסוף אותה מסלון הכלות לאולם .

כיצד לנהוג ?

תשובה

ב"ה

שלומות.

ביחס לשאלתך הראשונה: מותר.
ביחס לשאלתך השניה: אם אתם ספרדים הרי שיש להקל בכך ומותר. אבל אם אתם אשכנזים הרי שראוי ונכון שלא להקל בכך. אם ארוסתך מתעקשת, כדאי שתיוועצו יחד ברב המקובל על שניכם. בכל מקרה, לא מתוך מחלוקת ולא מתוך מתיחות. הכל בנועם באהבה אחווה שלום ורעות.
הסבר לארוסתך שיש כאן גם בעיה הלכתית, גם מנהג וגם אינך רוצה להיות יוצא דופן. הסבר לה עד כמה מרגש ומרומם לראות את אשת בריתך דקות ספורות לפני החופה.

בברכה,

שי