נישואין לכהן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/01/13 09:28 ו בשבט התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

ראשית רציתי להודות לכם על האתר הנפלא שמשמש פעמים רבות.

זו שאלתי:

אני בחורה המשתייכת לציבור הדתי לאומי בגיל שיכולה להתחתן, ואני יוצאת עם בחור כמה חודשים.

כמובן שהקשר רציני ב"ה למטרת חתונה.

הבחור שאני יוצאת איתו ירא שמים, בעל מידות טובות וצדיק ב"ה.

ואני משתדלת מאוד להקפיד על כל ההלכות.

בעברי- לפני 5 שנים, לא הקפדתי כ"כ והייתי "דתייה לייט" מאוד.

מאז עברתי תהליך וככל שחלף הזמן התחזקתי בעוד דברים והקפדתי יותר ויותר ב"ה.

כשהייתי צעירה יותר היה לי חבר, ובזמנו לא שמרתי נגיעה. אך ב"ה היו לי גבולות כלליים אדומים

(ולכן יש לציין כי אני בתולה- סליחה על הבוטות).

שאלתי היא- אני חוששת האם עשוייה להיות בעיה עבורי להתחתן עם הכהן איתו אני יוצאת.

ב"ה היום אני ממש כבר לא בשלב הזה ואני מאוד מקפידה על ההלכות של ייחוד, נגיעה וכו'.. וכמובן שגם בעתיד בע"ה מתכוונת להקפיד על כל ההלכות ועל טהרה בפרט.

ללא קשר רציתי לשאול מה הדין עבור בחורה שאינה בתולה- ומצד שני לא גרושה, האם לה מותר להתחתן עם כהן?

תודה מראש, ושבת שלום.

תשובה

שלום לך!

שמחתי לשמוע על ההתחזקות שלך! בהצלחה בדרכך, את גורמת לה' למעלה נחת רוח רבה מבניו אהוביו שעושים רצונו!

ההלכה היא שכהן אסור בזונה, בגרושה ובחללה.

[גרושה ] היא רק אישה שנישאת כדין ונתגרשה.
[חללה ] היא בת לנישואין אסורים לכהן (לדוגמא כהן שנשא גורשה והוליד בת - הבת נקראת חללה ואסורה לכהן).
[זונה ] היא רק אשה שנבעלה לאדם שאסורה להינשא לו (לדוגמא לקרוביה, או אשת איש שנבעלה). אך רווקה שנבעלה לסתם יהודי שאינו קרוב שלה, אף שעברו איסור חמור (כרת!) של נידה - כיוון שעקרונית היא יכולה להתחתן עימו - אין כאן גדר זונה.

[קל וחומר במקרה של אשה בתולה, ודאי שאין הנגיעה אוסרת אותה לכהן, ומותרת לכתחילה ].

כמובן, יש לחזור ולהדגיש שאין זה מפחית את חומרת איסור נגיעה, שהוא איסור דאורייתא חמור.

שנזכה לטהרה ממרום, ושנשמע בשורות טובות!
שיהיה במזל טוב!