נישואין לחברה גויה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/07/09 06:34 יב בתמוז התשסט

שאלה

שלום רבנו אני חי עם חברתי לחיים שהיא לא יהודיה אנחנו מתכננים להתחתן בקרוב היא לא רוצה לעבור את תהליך הגיור וזה יהיה מיותר מבחינתי להתחיל במסע שיכנועים, אך מסכימה שילדנו יהיו יהודים רציתי לדעת אם זה אפשרי כי אני מתכוון שהם יהיו יהודים(ברית מילה לחגוג חגים לאכול כשר) אני ממש רוצה לדעת מה עושים בתודה מראש

תשובה

שלום

מה שאתה מתאר הוא מציאות בעייתית, אני מבין אותך אך עליך לקבל החלטה קשה.

ללא גיור, ילדיך לא יהיו יהודים, ולא יעזרו כל התחפושות.

אני מציע לך לשנות את החלטתך ולהציע לחברתך להתגייר, ולהבהיר שהאופציה השניה היא שתפרדו.

נישואין לגויה הם יציאה ממחזור הנצח של כלל ישראל, אתה עוקר את זרעך מן היהדות.

כואב לכתוב כך, אך הכנות עדיפה על נימוסים שרק יכאיבו לך ולה.

תוכל לספר לה שתהליך הגיור אינו נורא, והוא נעשה בדרכי נועם, ואם היא תרצה ותלמד, היא תוכל להתגייר בארץ כראוי.

אני מברך אותך שתצליח ללכת בדרכי אבותיך