נישואין-ויכוח על קדושת השבת. דחוף!!!!!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/06/05 14:22 ב בסיון התשסה

שאלה

שלום רב,

אישתי ואני זוג דתי, אך אני מקפיד קצת יותר ממנה בשמירת המצוות.לאחרונה נודע לאישתי, כי סדרת הטלוויזיה האהובה עליה, אשר משודרת בערוץ זר בכבלים, חוזרת לעונה נוספת של שידורים. עד כה שודרו הפרקים בימי חמישי, אך עתה הם ישודרו בערב שבת בלילה ובשבת בצהריים. שאלתנו היא האם ניתן להקליט בשבת את התכנית על-ידי שעון שבת כמובן ובתכנות מראש.

ראוי לציין כי הדבר עורר ויכוח גדול בינינו.אודה לכם אם תחזירו לנו תשובה בהקדם האפשרי

בברכת יישר כוח

וחג שבועות שמח

תשובה

שלום וברכה
אחלק את תשובתי לשני חלקים:
לו הייתי נשאל האם מותר לעשות זאת הייתי עונה כי ייתכן שמבחינה הלכתית הדבר מותר, אך יש להימנע מאוד מכך, ולדעתי יש להתייחס אל זה כאל איסור, בשל העובדה שהדבר מהווה פגיעה ב"עובדין דחול".
ברם, במצב בו מדובר בשלום בית אין מקום להחמיר חומרות כאלה, ויש להקליט את התוכניות. בכלל אין להחמיר במקום בו ההחמרה אינה מוסכמת על בני הזוג כאחד.

כל טוב ומצאו שלום