נישואים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/06/11 19:24 ז בסיון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב:

אני ובן זוגי חשבנו על אירוסין חיפשנו טבעות והיינו שותפים יחד בתהליך מצאנו טבעת שהתאימה לנו ושילמנו מקדמה על החשבון, באותו היום סבו של בן זוגי (אבא של אמא שלו) חלה ואושפז בבית חולים, מצבו הידרדר מאוד ולאחר כ5 ימים לערך ניפטר, כיבדנו את אבלם של המשפחה ודחינו את הצעת האירוסין לחודשיים לאחר הפטירה, כיום אני מאורסת כבר חודש ימים ומאוד רוצה להקים בית בישראל אך בן זוגי מעוניין לחכות עד לתום השנה של סבו בשל לחצים מצד משפחתו שחושבים שאנו אמורים לחכות שנה. דבר זה גורם לי צער גדול, אני בת 24 וגם בן זוגי ומאוד רוצה להתחתן ולהקים משפחה ואני מרגישה שהשנה הזו יכולה רק להרע איתנו במקום להטיב. אנא ממך כבוד הרבה תאמר לי מה עליי לעשות? האם עליי לחכות ולכבד את רצון ארוסי? או שמא אין צדק בדבר ועליי להילחם למען התא המשפחתי שלי?

תשובה

ב"ה

שלום,

אין צורך לדחות את החתונה בודאי לא לתקופה כל כך ארוכה, לא טו8ב לשהות עם קשר לא ממומש תקופה ארוכה כזו,

לכן את צריכה לעמוד על דעתך, כמובן יחד עם ארוסך, להכנס לחופה בזמן סביר.

כמובן לומר זאת להורים בצורה מכובדת אך יחד עם זאת ברורה.

בברכת מזל טוב,

דני ארגמן