נישואים

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/02/02 03:10 ה באדר התשסב

שאלה

שלום הרב

ראיתי בהרבה תשובות שענית לצעירים ששאלו האם לממש את הקשר הקיים לידי נישואין, או לחכות. וענית שכדאי להינשא כמה שמהר.

ושאלתי היא, נניח שאדם נמצא במסגרת ההסדר, בן 19.5, והוא עומד לפני גיוס, והוא ובת זוגו מרגישים מתאימים להינשא. איך הוא יכול להינשא במצב הזה?? האם הוא ינשא ואז אישתו תחיה לבד עד סיום המסגרת, מחוץ ליציאות פה ושם? או שבמצב זה כבר עדיף להמשיך את הקשר הקיים בלי הנישואין, עד אחרי הצבא, ואז להינשא?

תשובה

ב"ה

שלומות

הכל תלוי בבחור, בבחורה בהורים באוירה הסביבתית, וכו'. אין בכך כללים קבועים.
כעקרון זה לא נכון שאי אפשר להתחתן וללכת לצבא. במקרים רבים זה עדיף. אני מכיר רבים שעשו כך - וראו מכך ברכה גדולה. לכן, מה עדיף - כדאי שתיגש לר"מ שלך או למי שמכיר אותך היטב ואתה מרגיש פתוח בפניו וכך תוכל להחליט מה לעשות.

בברכה,

שי