נישואים עם ברסלבי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/06/07 10:46 כ בסיון התשסז

שאלה

בס"ד

אני גרושה שהכירה גרוש חסיד ברסלב, הסיפור קצת מורכב, לאותו חסיד יש ארבעה בנים שחיים אצלו, הוא טוען שכך פסקו בבית המשפט, כיום גרושתו עושה לו בעיות רבות והוא הלך לרב שלו וטען בפניו שקשה לו לוותר על הילדים וגם אין לו כסף לשלם מזונות, הרב אמר לו להתחתן איתה רק בגלל הילדים, השאלה שלי היא...הוא טוען שהוא מתחתן איתה רק בגלל להשקיט את הרוחות ושאין לו כסף למזונות..ושהוא רוצה להתחתן גם איתי, שדעת תורה אומרת שזה טוב להתחתן עם שתי נשים ואין בעיה עם זה, לי זה קצת חריג או מפריע, אני לא לאה או רחל נשות יעקב..אני לא מסוגלת לחלוק באיש עם עוד אישה מה עושים? אנא ענו לי בהקדם, עליי לציין שוב שזה אדם תלמיד ישיבה שהולך לפי תורת רבי נחמן והוא לא עושה שום צעד בלי הרב האישי שלו..

תשובה

ב"ה

שלום.

אני לא מכיר את "הסיפור" חוץ ממה שאת כתבת ולכן ההתייחסות שלי היא כללית.
אם לעצתי תשמעי תברחי מהקשר הזה מיד!!!
אל תכנסתי לתסבוכת ולקשר מפוקפק. צו המצפון שלך מורה לך את ההרגשה הפנימית כפי שכתבת בשאלה .
זה לא זה.!!
תחפשי קשר יציב ונורמאלי והשם יהיה בעזרך .
(אגב, לפי ההלכה וגם לפי חוק המדינה אין אפשרות כיוןם להתחתן עם 2 נשים למעט מקרים שבהם יש היתר של 100!! רבנים באישור הרב הראשי לישראל ונשיא בית הדין הגדול בלבד).

חזקי ואמצי,

עוזיאל אליהו,

.