נישואים וטהרת המשפחה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/08/10 20:22 יד באלול התשע

שאלה

כבוד הרב שלום ,

אני התחתנתי כבחור חילוני עם אישה חילונית לפני כ 7 שנים בחודשיים האחרונים התחלתי ללכת עם ציצית לשמור שבת ולהניח תפילין. אשתי בהתחלה התנגדה ועכשיו היא נותנת לי לשמור שבת היא והילדים לא שומרים שבת. הבעיה שלי שהיא הודיעה לי שהיא בחיים לא תלך למקווה ותתעקש על כך בחומרה ושאיה מוכנה לשמוע או לדבר על זה , מה עלי לעשות ? אני עצוב ומרגיש שאם אני ימשיך לדבר על כך הנישואים יתפרקו. כואב לי לפרק משפחה ויחד עם זאת אני חושש מאוד מהעונשים הכתובים בתורה על בני זוג שאינם שומרים את טהרת המשפחה. האם עלי לבחור בחיים היום או בחיי העולם הבא ?

אודה להתייחסותך

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

אכן שאלה קשה,
אבל זו שאלה שלא קשורה דוקא למתחזקים, אלא כל שינוי שעושה אחד מבני הזוג מעורר שאלה זוגית
שצריך להתמודד איתה,
הבעל החליט לשנות קריירה וכעת סדרי הבית משתנים אז צריך להתגרש?
האישה שינתה את אורח החיים החברתי הרועש לחיים שקטים ושלווים – כבר אי אפשר לחיות ביחד?

צריך לשבת ולדבר מבלי להציב אולטימטום, ומבלי לגרום לשני להציב אותו.

לחזק את הקשר, לחזק את החיוב המשותף, לקדם מיומנות תקשורת ביניכם,

וכשמספיק חזקים אז לעמוד מול האתגר ןלהתמודד , ואם יש צורך גם לשתף גורם מקצועי.

כשיש רצון טוב הבנה ואהבה, אפשר למצא פתרונות לרוב הבעיות.

המון הצלחה!!

בברכה,

דני ארגמן