נישואים אזרחיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/04/20 11:31 ב באייר התשפ

שאלה

האם כאשר אנשים מתגרשים מנישואים אזרחיים בבית דין רבני יכול להיות מצב שבו נפסק שהאישה אסורה לבעלה ובועלה, או שמקרה כזה יכול להיות רק כאשר היו נישואים דתיים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באופן כללי בזנות אין מציאות שאסורה לבעל ולבועל, אבל אם חיו תקופה מסוימת כזוג והיו תנאים שיש להגדיר אותם כבר כנשואים גם מבחינה דתית, ואז הם צריכים גט לחומרא, יתכן שגם יחול מצב של אסורה לבעל ולבועל, אבל זה תלוי בהרבה נתונים שבית הדין ידון בהם כהוכחה לנשואין, (לא מצוי כל כך).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ