נישאיון לתייר ועולה חדש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/05/02 09:32 יט באייר התשסב

שאלה

שלום רב,

שמי אביגיל בונין מירושלים.

אני עולה חדשה מרוסיה.ב"ה בקיץ אני רוצה להתחתן עם בחור דתי שהוא גם עולה מרוסיה,אבל מתגורר באנגליה.שבחופש הוא הגיע לישראל לביכור קצר,כדי לעשות סידורים לחתונה.

כשהגענו לרבנות שבירושלים לפתוח טיק ולקבל תעודת נישאן אז אמרו לנו ,שעם אנחנו מתחתנים בישראל אז צריכים להוכיח שאנחנו יחודים ורווקים בישראל ונקבל גם תעודת נישאן, אבל עם משהו לא מזרח ישראל לא יכול לפתוח טיק בישראל.

אחרי תשובה כזאת התחלנו לחפש דרך לפתור בעיה בעזרת חברים שלנו בישראל באנגליה באמריקה.כמו שידוע לנו שיש הרבה אנשים שמיתחתנים בישראל ולא מחוייב שהם ישראלים.דברנו עם כל מיני רבנים ועף אחד לא יכול לתת לנו תשובה מושלמת מה אנחנו צריכים לעשות ולמי לפנות בדיוק.

הזמן עובר ו...

אשמח מאוד עם כבוד הרב יוכל לעזור לנו לפתור בעיה בדרך הכי קלה.

תודה ובברכה

אביגיל בונין

תשובה

בס"ד

אם יש לכם אישור יהדות מבית דין מוכר בישראל או מבית דין מוסמך באנגליה אתם יכולים להתחתן בכל רבנות.
אם אתם נתקלים בקשיים בואו לרבנות צפת, ושם נרשום אתכם לנישואים ותתחתנו בכל מקום שתרצו.

מזל טוב.