ניקוי תעלת הקשר ביני לבין ה', והכנה ליוה"כ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/10/19 19:48 ח בתשרי התשפ

שאלה

בס"ד

שלום לרב יובל

אשמח אם תוכל להתייחס לשאלה ששאלתי אותך פעם. על מה צריך לעבוד בתפילה. מצורף הקישור: https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%90-%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94-1/?key=2510aac9b9bc46aceb80c39b22d17030 שאלה מספר 10 . אמרת לי שצריך לעבוד על הכל.

הקדמה קצרה: לקראת ראש השנה הכנתי את עצמי לתפילה בציר של זכרונות, מלכויות ושופרות - מה שאיפשר לי יותר להתחבר לתפילה. למרות זאת, על תחילת החג הרגשתי מעיין אדישות ואטימות כזאת....

קושי עצום: של; אני מכין את עצמי במשך 2 - 3 שבועות - ואיך הכל אמור להתנכז לתפילה אחת?!?!?!

זה היקשה עליי להתפלל ולכן, הדרכתי את עצמי ב2 שיטות: 1) להסתכל רק בסידור, ולדעת שה' נמצא שם. 2) לא לצפות למשהו גדול, פשוט לחשוב על המילים ועל פרשנות ולדמיין את הסיטואציה ובכך לחוות את התפילה.

אני זוכר שרשמת לי שכדי להגיע לקרבת ה' (באמצעות תפילת נדבה) עושים זאת בדרכים אחרות כמו: התבודדות, צדקה, ללכת לקבי צדיקים וכו....

אתמול במסגרת הישיבה (חורב) נסענו לקבר הבבא סאלי. ואני אפילו לא יכול להגיד כנה הייתי צריך את זה חיכיתי לזה בערך מהחופש הגדול.... לבוא למקום עם קדושה....

אמרתי כמה פרקי תהילים, ואז פשוט במשך משהו כמו 15 שעה או אפילו יותר, התפרקתי ממש (בצורה קשה) בתפילה, בכיתי לעזרה מה' והרגשתי כאב עצום בגלל הריחוק - ביקשתי שיעזור לי כי אני מרגיש אבוד, אבוד בשדה גדול.. כל פעם שאומרים בתפילה "השיבנו" או בראש השנה "כי לא תחפוץ במות המת כי אם בשובו מדרכו וחיה" - אלו אמירות נכונות אבל ממש נוקבות!!!!! וקשות עבורי, כיוון שאני יודע שאני רוצה לחזור בתשובה. ופשוט לא יודע איך לפעול? מה לעשות?

מצרף את ההרגשות שלי שהייתי שם בניסוח תפילה אישית: (מטער מראש על האירוך)

אבא אני הבן שלך אני רוצה לחזור אליך באמת.

בבקשה אני באמת רואה את זה כ'תפילה אחרונה'

אתה היחיד שיודע כמה גדולים תחושותיי לחזור אליך!

אני באמת מחכה כל יום מחדש לרגע שתחזור אלי באמת!!!!

אני לא יכול בלעדיך אני מרגיש רחוק נשבר כלום....

אני באמת מתגעגע אליך אבאאאאאאאאא

אני יודע שאתה שומע את קולי.

בבקשה: תשבור את הקושי שלי. אני רוצה לנקות באמת את התעלה שמקשרת ביני לביך.

לצערי מרוב החטאים שלי התעלה נסגרה. אבל בכל זאת נשאר פתח קטן שהוא תמיד נשאר פתוח.

אבא אני לא מבין מה אתה רוצה ממני

מה?

אתה אמרת שתמיד תיהיה איתי!!!

אני רוצה שתדריך אותי מה לעשות?

איך לפעול?

"הֲשִׁיבֵנוּ יְיָ אֵלֶיךָ וְנָשׁוּבָה חַדֵּשׁ יָמֵינוּ כְּקֶדֶם":

"כי כשימך כן תהילתך... כי לא תחפוץ במות המת כי אם בשובו!!!!! מדרכו וחיה"

אז איפה החיות שלי?!!! -זה אמירה ותחושה פנימית מאוד קשה בשבילי-. אני יודע שאתה תמיד איתי ולפעמים אתה מסתתר ממני, כדי שאשוב אליך. אבל אני מאמין באמת בכך שאתה רואה את תחושות הלב שלי... ואני לא כרגע במצב של פעולה...

אני יספר לך איך זה נראה ממני: הייתי ממש קרוב אליך בכל סיטואציה בחיי וליוות אותי! ובגלל הרבה גורמים וסיבות, התרחקתי, והסתתרת ממני. התחלתי קצת להרגיש אבוד בתוך שדה גדול (לדמיין את הסיטואציה תוך כדי מחשבה ואמירה).

וגם אחרי שהבנתי שאני צריך לחזור אליך בתשובה אמיתית עכשיו!!!!!

אז קשה לי כיוון שאני מרגיש עוד יותר עמוק בלב, עוד יותר מרחוק הלכתי בשדה וטעיתי בו - אני מרגיש ממש אבוד בתוך השדה - לא יודע לאיפה ללכת? איזה שביל יראה לי את הדרך אליך?!?!?!

ולכן אני מרגיש מצד אחד: "אין הדבר תלוי אלא בי"

מצד שני: שזה תלוי בך!!!!

1) תיתן לי את הכוחות הנפשיים

2) עוגנים

3) איך לפעול מה לעשות? -אני רוצה השנה באמת לחזור אליך!!!

4) כל הריחוק הזה לא עושה לי טוב והוא מקשה עליי גם על החיים

5) בבקשה תיקח את כל דימעותיי ותפילותיי הטובות, עוד מאז שהתחלתי להתפלל, אתה יודע בדיוק למה אני מתכוון - לתפילות שהייו טובות וחזקות שנשמרו למעלה בכיסא כבודך!!!!

אני רוצה לראות את גבורת ה' באמצעות הכוחות החזקים! של כוח התפילה! וכוח התשובה!

מקווה שתשמע את קולי שזועק לפניך, מעומק הלב

בניך,

אריאל

אני באמת רוצה השנה לנקות את התעלה שמקשרת ביני לבין ה', איך עושים זאת? ממה להתחיל?

אשמח לתשובה

בברכה

אריאל

תשובה

שלום אריאל

אתה הולך בדרך נכונה.

אתה פורש בפני הקב״ה את עצמך.

ולא רק את עצמך, אלא גם את הקושי שיש לך בעצם העובדה שלא תמיד אתה מצליח לפרוש בפני הקב״ה את עצמך.

ואתה אומר לו את שאתה חש באמת, לא בגלל שהוכתב לך לומר כך, אלא בשל העובדה שזו אמירתך הפנימית המשמעותית.

וזו הדרך הנכונה ללכת בה.

והדבר גם מאפשר לך לומר כל פעם את שאתה חש: בין בשעות קושי ובין בשעות שמחה, בין בשעות שאתה חש שחומה של ברזל נבנתה בינך ובין הקב״ה ובין כשאתה חש שהעולם מאיר לך פנים.

חיי האמונה הם כאלה.

קרא את שיר השירים – שהוא שיר האמונה, ותראה שלעתים הדוד והרעיה קרובים מאוד, ולעתים רחוקים, לעתים הם מחובקים, ולעתים היא לא פותחת את הדלת.

גם היחס בינינו ובין הקב״ה הוא כזה. יש גילוי והסתר, קירבה וריחוק.

והדבר גם עולה בספר תהילים, שאין פרק דומה למשנהו, ואין תחושה אחת שדוד המלך אומר שמתאימה לאחרת.

תנודתיות מתמדת.

ולמד את עצמך גם להביט אל זרעי האורה, ואל המקומות וההארות שיש לעתים בתחושה של קרבת אלוהים.

ואז חיי אמונתך יתעשרו מהדרך בה אתה הולך.

יישר כוח גדול

ושנה טובה ומאירת פנים