ניקוד בספר תורה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/10/21 00:08 כז בתשרי התשפב

שאלה

שלום, רציתי לדעת מה הסיבה שיש ניקוד בחומשים אך בספר תורה עצמו אין ניקוד?

מה הסיבה לחילוק הזה

תשובה

שלום

ספר התורה שלנו הוא מה שעבר בעם ישראל במסורת מאז משה רבנו.

צורת הניקוד שלנו היא דבר שהתחדש במהלך הדורות.

לכן בספר התורה אנו לא משנים ממה שהיה מקובל בעם ישראל מדורי דורות, ואופן אמירת המילים שייך כבר למסורת של תורה שבעל פה.

בנוסף, במילים כמו שהן מופיעות בספר התורה טמונות משמעויות נוספות שניתן לדורשן מאופן כתיבת המילים, גם אם בניקוד אחר.

בחומשים מודפסים לעומת זאת, אנחנו כותבים כמו שקוראים ומוסיפים שם גם מפרשים ועוד, ולכן אין בעיה שיהיו מנוקדים.

כל טוב