ניפוי סולת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/02/13 15:01 ל בשבט התשעג

שאלה

שלום רב, מעולם לא השתמשתי בסולת, אך להכנת עוגה מסוימת קניתי. על האריזה היה כתוב "יש לנפות לפני השימוש". אך לא הבנתי כיצד מנפים סולת? ניסיתי בנפה החשמלית שלי שבה אני מנפה קמח,אך הנפה לא הצליחה, כי הייתה צפופה ומיועדת לקמח בלבד. השאלה היא מה עליי לעשות על מנת לנפות, מדוע מנפים סולת ואם מרגע קניית המוצר שמתי אותו במקפיא, יש סיכוי שיהיו בו תולעים? בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

סולת מבררים כמו אורז - שופכים על שולחן או משטח אחר ומתבוננים בגרגירים שאין תולעים וכד'
אין תועלת לשים במקפיא מפני שבחנות המוצר עמד על המדף ולא במקפיא. הפתרון של מקפיא קיים רק כאשר מקפיאים מרגע הייצור: מיד עם טחינת הקמח וכד'