ניחום אבלים - דחוף!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/02 08:41 כב בתמוז התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בתחילת השבוע נפטרה אמה של הקומונרית שלי בבני עקיבא, אחרי שהיא הייתה חולה במשך השנה בסרטן. נסענו להלויה ואי"ה ניסע בהמשך השבוע לביתה בדרום כדי לנחם אבלים. רציתי לשאול כמה שאלות:

1. ידוע שאין להקדים בשלום. האם מותר לי לשאול אותה מה שלומה?

2. רציתי להתקשר אליה כיוון שאמרו לי שזה קצת משמח אותה, כשמתקשרים אליה. אבל אני לא יודעת מה לומר לה! על מה לדבר איתה, הרי אני לא אתחיל לדבר איתה על אמא שלה וכו'. אם הרב יוכל לייעץ לי אני יודה לו מאוד.

3. האם הספרדים נוהגים לומר משהו אחר כשנפרדים מעל האבל (לא את הנוסח של "המקום ינחם אתכם וכו').

בברכת בשורות טובות לעמ"י,

תחיה, עפרה

תשובה

ב"ה

תחיה שלום.

1-מותר.
2- חשוב מאוד שאת תסעי לנחם, עצם המפגש שלך איתה,
מחזק,
תומך,
נותן כוח,
היא תרגיש שהיא לא לבד.

כן ! תשוחחי איתה על אימה שלה
תשאלי שאלות פתיחה כגון מה היא אמרה ברגעיה האחרונים
ובעיקר תקשיבי
להקשיב זו מידה טובה בזמן כזה
וגם אם יהיו רגעי שקט הם טובים להרהורים.

ראי אם יש משהו לעזור בבית -עיזרי.

שלא תדעו צער יותר ,
בשמחות תחת רגזות,

בברכה,

עוזיאל