נידת אם

חדשות כיפה הרב אייל קרים 30/06/02 14:18 כ בתמוז התשסב

שאלה

אני מבית דתי אך אימי מבית חילוני אני חושד כי היא אינה טובלת (ויש ביסוס לחשד הזה) האים עלי להיתערב ולגלות זאת לאבי ולהזהיר את אימי?

תשובה

במידה והערכתך היא, שגילוי הדבר לאביך, או הזהרת אמך יביאו לכך שתקפיד לטבול, כך יש לפעול. אולם אם הערכה שהדבר לא יעזור, אין לגלות לאביך מכיון שהוא אינו עובר על שום איסור, או ליתר דיוק הוא עובר על איסור באונס. ואף שיש לי ראיות שצריך להציל גם את מי שעובר עבירה לאונסו, יש לי ראיות הפוכות, שלא. ומאחר ומדובר על חשד בלבד וגילוי הדבר עשוי להביא לפירוק המשפחה, וממילא לפגיעה בכבוד הבריות, שלך של אביך ושל כל משפחתך, אין להודיע זאת לאביך. אף שבהחלט ראוי לטכס עצה עם תלמיד חכם, כיצד להסביר לאמך את גודל חטאה.