נידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/10/10 15:30 כג בחשון התשעא

שאלה

שלום רב,

אנסה להסביר את מחשבותיי ככה שאצליח להעביר את שאלתי:

בשנה האחרונה בעלי ואני התחלנו לשמור על טהרת המשפחה (אנחנו נישואים 2.5 שנים). בעלי מתחזק בדת ואני תומכת בו ככל האפשר אך יש לי תהייה בנוגע לנידה.

ממה שהבנתי, השבועיים בהם הגבר והאישה אסורים מועיל, בין היתר, לזוגיות ושומרת עליו.

במשך השנה הזו שאנחנו שומרים נידה, שמתי לב שדווקא בתקופה הזו אנחנו יחסית מרוחקים ולא רואה את היתרון שבדבר (חשוב לציין שבעלי נותן לי הרגשה הכי טובה שאפשר!).

אני בחורה שרגילה מהבית שהבעל חוזר מהעבודה נותן נשיקה לאשתו, שבאירועים רוקדים ביחד, נותנים יד. שרואים טלויזיה אחרי שהילדים נרדמים הם נשענים אחד על השניה... ואצלנו מחצית מהחודש אסור לעשות זאת ובאוטומטי אני חשה רחיקות מבעלי! ולכן לעיתים אני רואה בנידה כמשהו שמרחיק ולא מחזק את חיי הנישואים. האם אני היחידה שמרגישה כך? האם אני לא בסדר? ומה עליי לעשות בכדי לשפר את הרגשתי? תודה.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.ראשית, אני רוצה לחזק אתכם בהחלטה החשובה שקבלתם,
בזכות זה תזכו לדור ישרים מבורך!

ב.ענין טהרת המשפחה הוא בראש ובראשונה מצות ה 'שעלינו לקיים,
התועלת המידית של מצוה זו היא עשית רצון ה', שמירה על מימד בקדושה בחיים בכלל, ובחיי האישות בפרט,
זו מעלה שלא תמיד ניתן להבחין בה כיון שמדובר בענין רוחני פנימי, ובעולם סוער כמו שלנו קשה להבחין בקדושה זו,
אבל אין זה משנה אם מרגישים או לא, העובדה היא שאתם חיים באטמוספירה של קדושה .
משל לאדם שאוכל ויטמינים ולא מרגיש את ההבדל אבל הגוף מושפע ומבריא מכך.

חכמים אמרו שישנה תועלת נוספת, (אף שקיום המצוה לא תלוי בה), והיא ההתחדשות שבחיי הנישואין,
אם אשתו של אדם מותרת לו בכל עת הוא רגיל בה וקץ בה,וגם החויה הגופנית יכולה להיות נדושה,
אך כאשר הקשר מתחדש לאחר הפסקה – יש בזה חידוש, ואשתו חביבה עליו כיום כניסתה לחופה, וגם הוא חביב.

אך זו לא סגולה שפועלת באופן אוטומטי!
אם מרגישים מרוחקים בימי הריחוק זה לא טוב, ימים אלו נועדו לפתח את הקשרים הנוספים שבין אדם לאשתו- קשרים לא גופניים, קשר נפשי קשר מילולי, קשר חברותי,
כך שיש תועלת כפולה, בימים אלו מתמקדים בקשרים שלא תמיד משקיעים בהם!

ג.כמובן, מעבר לענין זה חשוב ללמוד עוד על משמעות הטהרה,הריחוק והקירוב,ישנם שיעורים רבים שעוסקים בענין זה, ומתוך הלימוד מקבלים כוחות לעמוד גם בקשיים שמתעוררים,

וה' יהיה בעזרך!

בברכה,

דני ארגמן