נידה הפסק טהרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/09/09 10:49 יב בתשרי התשע

שאלה

שלום

הייתי אמורה לעשות הפסק טהרה ביום שני אך לא עשיתי בעקבות הצום אתמול יום שלישי גם כן לא עשיתי מאחר ועבדתי עד שבע וחצי בערב .

השאלה שלי היא האים היום יום רבעי אני יעשה את הפסק הטהרה ויתחיל לספור שבעה נקיים ויום הטבילה יהיה ביום רבעי או שמה אני יכולה לבדוק

בלי לעשות הפסק טהרה ולטבול ביום שני.

יש לציין שמיום ראשון בצהרים הדימום הפסיק לחלוטין.

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,
א. לידיעתך אפשר וצריך לעשות הפסק טהרה גם בתשעה באב וביום כיפור. מותר לרחוץ את המקום במים רגילים או מים שהוחמו מבעוד יום. כמו כן להזהר משימוש בספוג וכד' מחשש סחיטה. אחר כך לבדוק כרגיל.
ב. אין אפשרות להתחיל לספור שבעה נקיים ללא הפסק טהרה. הספירה מתחילה לאחר שיש בטחון מלא שהדימום נגמר וללא בדיקת הפסק טהרה אין ודאות כזאת.
לכן לא תוכלי לטבול לפני יום רביעי.