ניגודים.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/11/11 10:23 ד בכסלו התשעב

שאלה

שלום.

יש לי חברה מאז כיתה ז' שאנחנו עושות הכל ביחד. (או שעשינו ... )

בכיתה ט' נפרדנו לדרכינו והלכנו ללמוד באולפנות. אבל עדיין המשכנו להיפגש אחת עם השניה. לפני חצי שנה, חברה שלי התחילה להתחזק בדת, אם זה ללכת עם גרביים בהתחלה, או כבר לא לראות סרטים ביחד.. בהתחלה לא אמרתי כלום, דווקא חיזקתי אותה, כי גם אני הייתי בסוג של התחזקות. בסוף החופש הגדול האחרון חברה שלי החליטה שהיא רוצה לעבור בית ספר- לבית ספר חרדי. זה כבר היה לי קצת קשה, אבל המשכתי לחזק אותה.לפני חודש נכנסתי להדרכה בבני עקיבא.. ואמרתי לה מראש- שאני לא מוותרת לה, והיא מגיעה להופעות בשבת ארגון! היא אמרה לי שברור שהיא תבוא.... אבל כשהגיע מוצא"ש - היא התקשרה ואמרה שהיא לא תגיע, כי זה לא מתאים מה שהולך שם. מאוד נפגעתי!! אפילו התחלתי לבכות. (אני לא יודעת מה יותר הפריע לי, זה שהיא לא באה, או זה שהיא התחזקה- וכיום היא חרדית!)

עכשיו, אני לא יודעת מה לעשות. להיפגש איתה או לא?! לדבר איתה או לא!?

כי גם כל פעם שאנחנו נפגשות אנחנו מתווכחות ר-ק על אמונה, ועל מצוות..

וגם אם אנחנו סתם מדברות על הלימודים, איכשהו מגיע מצב שאנחנו מתחילות וויכוח על אם להתגייס לצבא או לא.ואם לעשות שירות לאומי או לא.

מאוד מפריע לי המצב הנ"ל, כי אני אוהבת אותה. אבל אני לא מסוגלת לההיות איתה בקשר שאנחנו הפכים!!!!

מה לעשות !? :O

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקשר הטוב ביניכם תלוי כולו רק בכם.
אם אכפת לכם זו מזו, יכול להמשיך קשר מצוין.
התנאי היחיד שמחייב אתכם כדי להמשיך את החברות הטובה: כבוד הדדי. כל אחת חייבת להבין שלשניה יש זכות להיות לחלוטין מה שהיא בוחרת להיות.
הבחירה שלך להיות בבני עקיבא היא זכותך בדיוק כמו שהבחירה של חברתך להיות חרדית היא זכותה.
בנושא הזה אין מי שצודק ומי שטועה - אין מי שהוא חכם ומי שהוא טפש. אלו זרמים ביהדות שלכל אחד מהם יש הצדקה, חשיבות, מקום ותפקיד.

עליך לצאת מתוך הנחה שהקב"ה אוהב גם את החרדים וגם את הדתיים לאומיים (וגם את כל היהודים - כל אחד בדרכו).

את לא צריכה לכפות עליה להופיע בבני עקיבא והיא לא יכולה לצפות ממך להשתתף במסגרות ששייכות לעולמה.

אתם צריכות למצוא את המקום שמתאים לכם להפגש - מקום בו שתיכם מרגישות חופשי ונוח. אתם צריכות ללמוד לדון בנושאים שיש בהם מחלוקת ביניכם מתוך כבוד והקשבה לזולת, בנקודת מוצא שתמיד אפשר ללמוד מהשני משהו שחשוב עבורי.
תחילה צריך הרבה סבלנות וסליחה - אחרי כן הכל זורם בהצלחה.