נטילת ציפורניים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/01/02 11:41 י בשבט התשסב

שאלה

למה אחרי נטילת ציפורניים צריך להשליך את הציפורניים לכיור או לאסלה?

תשובה

בס"ד

הציפורנים הם הכלים של חיות טרף. לכן צריך לראות שהם יהיו אנושיות ולא חיתיות.
שלא יהיו מעל גובה הבשר, כי אם אדם מגדל אותם הוא מחזק את הכוח החייתי שבו ובלשון המקובלים הוא "נותן אחיזה לחיצונים".
כיון שזה כוחם - הם מאוד מסוכנים כשהם מנותקים מהאדם ולכן אסור להשליכם ומותר לקוברם באדמה.
השלכתם באסלה היא מאוד מתאימה כיון שממקום טמא באו ולמקום טמא הלכו.