נטילת ידים

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/06/02 03:16 טז בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי שכתוב בבא"ח שעדיף ליטול ידים מאדם אחר.

שאלתי היא האם כשאדם אחר שופך את המים על ידי הוא צריך לשפוך 3 פעמים על יד ימין ו-3 פעמים על יד שמאל כמו שנוטלים ביחידות או 3 פעמים על 2 הידיים ביחד?? והאם מותר לחבר את הידיים בעת שפיכת המים??

תשובה

לירן שלום,
ראשית נציין שהבא"ח כתב זאת על נטילת ידיים לסעודה,והביא שם שלש סיבות לנטילה באצעות אדם אחר,וז"ל:"יש חסידים ואנשי מעשה מדקדקין שאין נוטלין הם בעצמם,אלא יהיה אדם אחר שופך לידים שלהם מפני דלפעמים אם לא שפך רביעית על ידו האחת,אז כשיבא ליתן מים על ידו האחרת,יהיה צריך להשפיל ידו ואז חוזרין המים שחוץ לפרק ומטמאין את היד.ועוד חוששין שמא בנתינת הכלי מיד ליד נוגעת היד שנטל ביד שלט נטל ותטמא.ועוד חוששין מחמת לחלוח שנטמא בנגעו ביד שאינה נטולה ומטמא אח"כ את הנטולה כשאוחזת באוזן הכלי".(ש"א שמיני,אות יז).
נמצאנו למדים שישנם שלש סיבות לנטילה באמצעות אחר.
ולפיכך יש להשמר מאותם החששות ואז לכתחילה יטול ידיים בעצמו.
בכל מקרה שנוטל באמצעות אדם אחר,אין לחבר את הידיים בעת שפיכת המים.ויש לשפוך על כל יד בנפרד שלש פעמים.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני