נטילת ידיים של בוקר לאחר שטיפת ידיים בשירותים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/02/21 16:12 כה בשבט התשפא

שאלה

בס"ד

קראתי שלפי הספרדים (עובדיה יוסף) אם קם בבוקר וצריך לשירותים אפילו שיכול להתעפק 72 דקות ילך לשירותים ואחר כך יטול ידיים בברכה.

כיוון שאם יטול ישר ידיים, והוא צריך לשירותים לא יוכל לברך. ואז ילך לשירותים ויטול ידיים ואז הוא נכנס לספק- אם הנטילה הקודמת נחשבת נטילה- הרי לא צריך לברך ואם לא אז צריך.

אז השאלה שלי, אם הלך לשירותים, שטף ידיים בשירותים, ונוטל ידיים בחוץ, יכול לברך על הנטילה? (כיוון שיכול להיות שהשטיפת ידיים נחשבת נטילה ואז נכנס לספק)

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

שטיפת ידיים לרוב הפוסקים לא נחשבת נטילה. ולכן יכול לברך.

וטוב שקודם הנטילה יגע ברגליו, כדי שיצטרך נטילה לכל הדעות.