נטילת ידיים ונגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/12/11 19:45 ג בטבת התשעב

שאלה

שלום רב,

יש לי 2 שאלות קצרות:

1. נטילת ידיים- הנושא לא ברור כ"כ כיוון שהיום אין מושג של טומאה טהרה - כי אין בית מקדש. ואם זה לצרכי ניקיון אז למה צריך כלי לנטילה ולמה נוטלים רק לצורך אכילת לחם ..?

2. שמירת נגיעה - לפי התורה, אבותינו לא שמרו נגיעה. יעקב נשק לרחל ויצחק לרבקה עוד לפני הנישואין ..

האם נגיעה זה החמרה או הלכה למעשה ..?

בתודה מראש,

ושבת שלום

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1.בזמן שטהרה נהגה בישראל, הידיים היו נחשבות שניות לטומאה ואסור היה לאכהנים לאכול תרומה ללא נטילת ידיים,

היום נוטלים לידים משום הענין הזה, ורק בלחם כי זה עיקר מזונו של האדם.

2.שמירת נגיעה היא מדין תורה כי אסור לקרב קרבה של הנאה לאישה באישה אינה שלו,

לא כתוב שיצחק נשק לרבקה,

כן כתוב שיעקב נשק לרחל,
אך לא כל אחד הוא יעקב אבינו, הוא ישן עם אישה לילה שלם ורק בבוקר הוא גילה שהיא לאה... לא כל אחד פרוש מעניני הנאות העולם הזה כמו אבותנו,

מה גם שאין לומדים מלפני מתן תורה, הרי יעקב נשא שתי נשים וזה אסור על פי התורה.

אמנם הם למדו וקיימו תורה אבל כפי שעשו זאת לפני מתן תורה.

בברכה,

דני ארגמן