נטילת ידיים בשירותים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/03/07 07:50 י בניסן התשסז

שאלה

שלום וברכה.

יישר כח על עבודת הקודש שאתם עושים.

ברצוני לשאול האם אני נוהגת נכון*

לעניות דעתי הרב אליהו מדריך להניח נטלה עם מים ומגבת ליד המיטה כך שישר כשמתעוררים יש ליטול ידיים.

לא הגעתי לרמה הזו, ובטרם אני יוצאת מחדרי אני מסדרת את המיטה שלי ומתלבשת (בעיקר משום שאבא שלי ואח שלי נמצאים בבית- צניעות), ורק אז נוטלת ידיים. האם זה בעייתי שאני נוגעת בדברים טרם הנטילה?

לאחר כל ארבע צעדים אני פוסקת בשהייה עד שאני מגיעה למקום בו אני נוטלת ידיים.

השירותים הוא הקרוב ביותר לחדרי, ופעמים רבות בעבר נטלתי שם ידיים (כשהמכסה על השירותים סגור), ולאחר שסיימתי להתרחץ נטלתי ידיים במטבח וברכתי והמשכתי בכל בירכות השחר.

לאחרונה חשבתי שאולי עדיף שבראשית אטול ידיי במטבח(שבו אין טומאה כמו בשירותים. נטילה בלא ברכה) ורק לאחר מכן אחזור להתרחץ וכשאסיים שוב אחזור למטבח ואטול עם ברכה וכל שאר ברכות השחר. האם אכן כך עדיף?

אשמח לדעת מה עדיף.

בנוסף, במחילה מכבוד הרב, אשמח לדעת אם הרב הוא בנו של הרב אליהו או נוהג על פיו.

תודה מקרב לב

תשובה

ב"ה

שלום.

החשוב ביותר הוא ליטול ידיים "מיד" כשקמים מהמיטה
וה"מיד" הזה הוא תלוי במציאות שאת נתונה בו :
אם את יכולה ליטול ידיים מכלי שהונח סמוך למיטה זה הטוב ביותר ואם אין כלי או שיש סיבה אחרת כגון שקר ללכת יחפים וכדומה אז את יכולה ללכת ליטל ידיים לאחר שגרבת גרביים וכדומה. והמטרה היא לשמור על ה"מיד", הזה ולא לגעת לפני שנוטלים ידיים.

את יכולה ליטל ידיים בשירותים ולברך בחוץ.
כדאי לך לעיין בספר "מקור החיים" חלק א .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.