נטילת ידיים בשירותים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/05/22 21:49 א באייר התשפב

שאלה

שלום

1. האם מותר לי לנטול ידיים בשירותים בבוקר, ולברך בחוץ?

2. מה עליי לעשות אם בבית הספר יש ברז ונטלה רק בשירותים, וברז מחוץ לשירותים ללא נטלה.

איפה לנטול? בשירותים או בחוץ ללא נטלה?

תשובה

שלום

1. ישנה מחלוקת לגבי השירותים שבימינו. לכן אם יש אפשרות ליטול מחוץ לשירותים זה ודאי עדיף, אבל אם אין אפשרות, אז ליטול בפנים (ועדיף כמובן שהאסלה תהיה סגורה) ואת הניגוב והברכה לעשות בחוץ.

2. נראה לכאורה שזה תלוי במחלוקת שציינתי לעיל, כי מעיקר הדין אין חובה ליטול בכלי לאחר שירותים, ולכן לפי מי שסובר שעדיף לכתחילה לא ליטול בשירותים, עדיף לרחוץ בחוץ בלי כלי, אבל לפי מי שאומר שאין בעיה בנטילה בשירותים שיש היום, אז יהיה עדיף ליטול בפנים עם כלי, כדי להרוויח את המעלה שיש בנטילה עם כלי.

ולכאורה הכי טוב זה לבקש מבית הספר שיחברו נטלה גם בכיור שמחוץ לשירותים.

כל טוב