נטילה בשינת צהרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/08/03 19:01 כ באב התשסג

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום,

רציתי לשאול עד איזו שעה בלילה אפשר לומר קריאת שמעל שעל המיטה, ובאיזה מצב יש לומר אותה: שכיבה/ ישיבה?

ובנוסף, קראתי שאסור ללכת יותר מארבע אמות בבוקר עד שנוטלים ידיי'ם, האם יש מי שמקל? והאם זאת ההלכה גם כשקמים משנת ארעי, בה נוטלים ידיי'ם ללא ברכה?

בתודה רבה מראש,

מיכל

תשובה

בס"ד

** לא מברכים בשם ומלכות ברכת "המפיל" אחר חצות לילה. ויש שלא מברכים ברכה זו כלל.
** את "קריאת שמע" עצמה אפשר לומר בכל שעה.
** אפשר בישיבה וכך עדיף. ואפשר גם בשכיבה.

** אם זה בתוך הבית - יש מקילים ללכת עד לכיור בלי הפסקה כיון שרואים את כל הבית כמקום אחד.
** כשקמים משינת ארעי בצהרים וכד' - אין להקפיד בכך. ונוטלים בלי ברכה.