נטייה מינית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/11/13 23:15 טז בכסלו התשעד

שאלה

שלום רב,

אני בחור ישיבה והומוסקסואל, ברצוני לשאול לגבי מקומם של הומוסקסואלים בהלכה.

מההיכרות שלי עם המקורות, ומעיון בתשובות באתר, עולה כי ההלכה מתאימה את עצמה למציאות בכל דור ודור ולכך כמה דוגמאות:

1.היתר עסקה- בו מתירים חז"ל למעשה "לקחת ריבית" ע"י שינוי הגדרות בלבד(גם בהלוואה במסגרת ההיתר וגם ללא ההיתר הפעולה של לקיחת סכום כסף והחזרה של יותר ממנו זהה, מה גם שמדובר באיסור דאורייתא)

2.שמיטה- בשנים האחרונות רואים יותר ויותר שפוסקי ההלכה מוצאים פתרונות לחקלאים ולציבור לשנת שמיטה. עד כדי מתן בחירה בין מספר אפשרויות לחקלאים ע"מ שלא להפסיד כסף(דבר שהוא אינו פיקוח נפש ואיננו סכנה כלל, ועדיין)

משני הדוגמאות הנ"ל, ומעוד דוגמאות רבות(שאני משוכנע שהרב מכיר) יוצא שבמקום שיש מציאות מסוימת יש לפסוק הלכה לאור המציאות הזו(הפסד כלכלי, פיקוח נפש וכו')

אם כן, שאלתי האם ניתן לומר שאיסור קרבה לעריות לא חל על הומוסקסואלים(האיסור כידוע מפורש כאיסור דרבנן על פי רמב"ן ולכן נראה לכאורה שבמקום שיש מציאות כמו שלנו יהיה אפשר להתיר) חשוב לציין שמדובר על אוכלוסייה שלא יכולה לתת ביטוי מיני שלא עם גברים(על החשיבות של מציאת פתרון לא ארחיב כאן ,אני מקווה שהרב מבין את החשיבות) ושהמצב הנוכחי גורם עגמת נפש רבה. נתון של הלמ"ס מראה שאחוז ההתאבדות הגבוה ביותר במדינת ישראל הינו בקרב הומוסקסואלים דתיים ולכן אני רואה לנכון בתוך השאלה גם להתריע על פיקוח נפש שכזה ולבקש למצוא את מקומם של הומוסקסואלים בהלכה.

בברכת "חזק ואמץ",

אנונימי

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם ישנם היתרים הם נמצאים בתוך תחום ההלכה,

כלומר, מראש המסלול הזה היה קיים רק לא היה צורך להפעיל אותו,

אבל אם יש איסור גמור הוא נשא איסור ואי אפשר להתיר איסורים.

אם רבש"ע אסר דבר מסוים סימן שאדם יכול לעמוד בזה,

אם לא היה יכול לעמוד בזה לא היה אוסר,

גם אם יש לאדם יצר או צורך גדול, זה לא מתיר איסורים, יש עוד הרבה יצרים לאדם והרבה נטיות חזקות מאוד, יש יצר של שתלטנות, והרס, ודיבור רע על אחרים, וכי בגלל שזה קשה זה אומר שזה מותר?

אם יש קושי מיוחד צריך לפנות ולקבל עזרה ולא להתבצר בתחושה של חוסר אונים זה רק מחליש חבל.

בברכה,

דני ארגמן