נח נחמ נחמ מאומן - טוב או לא2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/05/02 14:34 יט באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום!

אני רואה בהרבה מקומות את הכתובות "נ נח נחמ נחמן מאומן" של חסידי ברסלב, והי'יתי רוצה לדעת מה המקור של זה?

מה המשמעות של הכתובת?

למה חסידי ברסלב משתמשים בזה בתור הדגל שלהם?

בתודה מראש- חן

תשובה

בס"ד

יש סיפור על הרב אודסר מטבריה שמצא פיתקה שהיה בה הכיתוב הזה והיה בה גם חיזוק רוחני להרב הנ"ל שהיה בנפילה.
הוא חשב שהפתק הזה נשלח לו משמים, וחסידיו רואים באמירה זו כעין שליחות להפיץ בזה את תורת רבם.

חסידי ברסלב הותיקים בצפת ובמקומות אחרים בעולם לא כל כך מאמינים באמירה זו.

ועוד והוא עיקר לדעתי גם אם אתה מאמין בסיפור וגם אם לא יש באמירה זו הרבה נחמה. אבל כל הכיתוב הזה על קירות ובתים בלי רשות - אינו ראוי כלל ואינו לכבוד הצדיק.
וראה עוד בתשובה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6467