נחת רוח

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/06/11 19:40 כו בסיון התשעא

שאלה

שלום לרב.

אני לא יודעת איך להסביר את הצמא שלי, מה שאני רוצה זה לעשות נחת רוח לה'.

אני בחורה בת 22, ב"ה עובדת ולומדת. אני רוצה להרגיש שאני באמת מתקרבת לה', באמת עושה לו נחת רוח. כואב לי שאני לא נשואה עדיין, להקים בית ולזכות לגדל בנים ובנות זאת השאיפה שלי, זה חלק מהתכלית, חלק ממה שה' רוצה ממנו. ברור שמה שה' עושה זה לטובה, ומתי שיגיע הזמן זה יגיע. אבל זה חלק מזה שאני מרגישה שאני כ"כ רוצה לעשות נחת לה' וזה כביכול נגרע ממני.

איך עושים נחת רוח אמיתית לה'? איך מדבקים בו? תפילה, לימוד, תהילים. מה עוד? רוצה באמת לעשות לו נחת. לעשות רצונך ה' חפצתי.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום,

אשריך שאלו הן נטיות ליבך,

אם רוצים לעשות נחת רוח לרבש"ע, יש מדריך מצויין שנקרא מסילת ישרים,

הוא מדריך את האדם צעד אחרי צעד,

מסביר ונותן כלים להתמודדות היום יומית,

וכן נותן את הדרך לעליה מדורגת מעלה מעלה עד שמגיעים למדרגה שעושים נחת רוח לבורא,

כדאי להתחיל עם הספר הזה, להתמקד בעניני צניעות ושמירת הלשון שאלו הם הדברים המצויים,

ולעלות כל הזמן.

כתבת "ברור שמה שה´ עושה זה לטובה, ומתי שיגיע הזמן זה יגיע" - נכון שהכל מה' אבל אנחנו צריכים לעשות את שלנו, זה גם כן מה' , הציווי לקום ולעשות,
הזמן לבד לא עושה את שלו, אלא צריך לעבור תהליך שחלק ממנו זה המאמץ וההשתדלות לחפש ולמצא.

שתזכי למצא בקרוב את בן זוגך ולבנות ביתכם בשמחה,

בברכה,

דני ארגמן