נזק פחות משווה פרוטה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/01/11 18:39 כא בשבט התשעא

שאלה

שלום! נשפכה לי כוס תה על השולחן ושם היתה גם מחברת של חברה שלי. המחברת נרטבה אבל רק בכמה דפים וגם הם רק בקצה למטה. יש שתי אפשרויות: שהתה ישאיר סימן או שלא.

בכלל אחת משתי האפשרויות - האם אני צריכה לספר לחברה שלי? ממש לא נעים לי ממנה ואני לא יודעת מה תהיה התגובה שלה...!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כאשר אנחנו גורמים לנזק מועט מאוד - ההגדרה ההלכתית היא "שאינו שווה פרוטה" אז לא חלה חובת פיצוי. לכן את לא חייבת לספר לה.

עם זאת - תחשבי במושגים של הלל: "מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך". אולי מהשיקול הזה של החברות הטובה והקשרים הנכונים בין אנשים דווקא ראוי לספר לה.
צריך למלא את הלב רק כוונה טובה ולרצות באמת להתנצל ולבקש לפייס את החברה - כשבאים מתוך רגשות כאלה הצד השני קולט נכון את העמדה שלנו ומגיב ברוח טובה.
אם תכיני את עצמך נכון לפני שתספרי לה - אז הפעולה הזאת רק תחזק את הקשר ביניכם ותביא את החברה להעריך את הכנות שלך ולראות בכך מחווה יפה מצידך.