נותן טעם לפגם - חזיר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/01/20 14:53 יא בטבת התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון.

דברים פרק יד כא

לֹא-תֹאכְלוּ כָל-נְבֵלָה לַגֵּר אֲשֶׁר-בִּשְׁעָרֶיךָ תִּתְּנֶנָּה וַאֲכָלָהּ אוֹ מָכר לְנָכְרִי כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה לַה' אֱ-לֹהֶיךָ לֹא-תְבַשֵּׁל גְּדִי בַּחֲלֵב אִמּוֹ:

תורה תמימה

לגר - א"ר שמעון, נותן טעם לפגם מותר, דכתיב לא תאכלו כל נבלה לגר אשר בשעריך תתננה, הראויה לגר קרויה נבילה ושאינה ראויה לגר אינה קרויה נבלה

ע"ז ס"ז ב':

האם הדוגמא נכונה : לסיר של שושנה נפלה חתיכה מקוקלת של בשר חזיר. בגלל שזה פגם מותר לאכול את התבשיל

תודה ממשה

תשובה

לשואל שלום,

אתה צודק בהחלט. את התבשיל מותר לאכול כי החתיכה נתנה טעם לפגם.

ואפילו את החתיכה מותר לאכול. אך יש מחלוקת תנאים, ובעקבותיה גם מחלוקת אחרונים, עד כמה החתיכה צריכה להיות מקולקלת. האם עד כדי כך שאדם לא אוכל אותה (רבי שמעון), או ממש 'סרוחה מעיקרה' (רבי מאיר).

(מקורות להרחבה: שולחן ערוך חלק יורה דעה סימן קג)

ברכה והצלחה