נורא מפחדת להתחתן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/12/02 01:12 ג בטבת התשסג

שאלה

שבוע טוב!

יש לי בעיה שמציקה לי כבר המון זמן וגם לא נותנת לי מרגוע יש לי חבר מזה שנתיים שניינו באותו גיל בני 19 ובאמת לא ציפיתי שהעניינים יתקדמו כ"כ מהר והמון פעמים ניסיתי למנוע מקשר רגשי עמוק מדי אני השנה לומדת במדרשה והוא לומד בישיבת הסדר התחלנו לחשוב בצורה רצינית על חתונה לקראת סוף שנה ובזמן האחרון זה נורא מלחיץ אותי משום שאני מפחדת שאנחנו עדיין צעירים ולא בוגרים מספיק מה גם שקרה עוד דבר מצער מאוד אנחנו כבר לא שומרים נגיעה וזה גורם לי עצבות נוראית אני נורא רוצה להתחזק ולהפסיק עם כל החטאים אך אינני יודעת איך ניסינו כמה פעמים להיפרד וזה פשוט לא הלך הוא גם לא כ"כ מבין למה זה מצער אותי אם גם ככה אנחנו נתחתן בע"ה אני מרגישה שאם כל יום אני רק מדרדרת ובאיזהשהוא מובן אני תקועה אני מפחדת שאנחנו עושים צעד מוטעה וחתונה זה לא הפיתרון כרגע ומצד שני גם להיפרד זה לא הפיתרון..מה אני יכולה לעשות בשביל לצאת מהמצב שבו אני שרויה בו בצורה הכי אמיתית ונכונה??תודה רבה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אתם חייבים להחליט לאן אתם הולכים !!
חד משמעי :להתחתן או להפרד.

אסור לכם למשוך את המצב הזה כמו שהוא כך.
אם את מרגישה שאת אוהבת אותו ויכולה לחיות לצידו וכך הוא מרגיש אז.... קדימה תתחתנו !!
לא צריך לפחד מ : " מה יגידו " "אין לנו כסף "
או "עוד לא גמרנו ללמוד " או אנחנו צעירים וזה לא מקובל וכהנה עצות רבות של היצר הרע.

עד שאתם מחליטים אז חייבים לקבוע גבולות ברורים בפגישות על מנת לא להגיע למצבים קשים.

עלייך להבין כי המשך הקשר כפי שהוא כרגע יגרום לכם קושי רב בקיום ההלכות (כפי שאת אכן מציינת בשאלתך). הדבר אינו מקשה רק עתה באופן זמני, אלא עשוי לגרום לעיוות של הבסיס עליו תרצו להשתית את ביתכם בעתיד.
לכן כדאי :

להפגש במקום עם אנשים !
לשוחח בצורה עניינית !
להתפלל להשם שינחה אותכם בדרך הנכונה.

דעי לך כי אם הוא הבחור המיועד לך ואת עושה שיקול רוחני לגבי המשך הקשר יש לך סייעתא דישמיא-
כי זה "אמת"
וב"אמת" אין פיספוסים,
הכל מכוון בדיוק רב מהשם.

בהצלחה,

עוזיאל