נוער מעורב

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 25/02/09 21:11 א באדר התשסט

שאלה

שלום רב.

ביישוב שלנו מתקיימים כל ערב שבת פגישות (ובימי החול בחופשים גם עושים מנגל) בין הנוער שלנו (מעל גיל בר מצווה). אבל פגישות אלו מעורבות בין הבנים לבין הבנות בכוונה. ורציתי לשאול האם מותר לפי ההלכה להשתתף בפגישות אלו? צריך להדגיש שאין שם השגחה של מבוגרים או מדריכים (בתנועות הנוער), כי קראתי תשובות של רבנים שונים שאמרו שאם יש השגחה שהכל בצניעות-מותר, אבל פה אין.

אשמח אם תכתוב לי מקורות לדבריך.

תודה רבה

צבי פישמן

תשובה

א. התורה מזהירה אותנו לשמור על צניעות, טהרת הלב והעיניים.
ב. אם מפגשים כאלו פוגעים על כל זה - הדבר אסור.
ג. גם אם היה מדובר על חברה נפרדת, צריך לבדוק שאין שם "מושב ליצים".

לסיכום: הכל תלוי במה שקורה.
מתוך לי מנסיון חיים. קודש וטוב אין שם.