נוסח תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/07/19 10:39 ב בתמוז התשעט

שאלה

הרב שמעתי לאחרונה סיפור מסבא שלי על אבא שלו שהוא היה בחסידות בירושלים והוא השתתף במלחמה ולאחר מכן עבר לישוב / כפר שבו התפללו בנוסח שונה משלו ואז הוא עבר לישוב אחר אזי השאלה האם להתפלל בנוסח הקודם שהוא התפלל בגלל שהוא נאלץ להתפלל בנוסח שונה או בנוסח החדש שהוא קיבל עליו .

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה שלמעשה תלויה בעולמו של סבא שלך.

אם הוא קיבל על עצמו את הנוסח החדש, התערה בו, והפך אותו למנהגו הקבוע – זה צריך להיות גם הנוסח שלך.

ואם הוא התפלל בנוסח החדש בתחושה מתמדת של אילוץ, של רצון לחזור לנוסח הקודם אך אי-יכולת לעשות זאת וכדו׳ – טוב יהיה אם תחזור לנוסח המקורי שלו.

כל טוב ויישר כוח