נוסח תפילה בישיבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/11/18 12:21 יג בכסלו התשעט

שאלה

שלום לרב. אצלינו בישיבה התיכונית נוסח התפילה נקבע על ידי החזן. האם יש עניין של מנהג המקום במקרה כזה? ואיך נקבע מנהג המקום? בתודה לרב מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

אצלכם בישיבה מי שקובע את המנהגים הוא ראש הישיבה והוא ה"מרא דאתרא" ואם הוא מנהיג מנהג שהתפילה לפי נוסח החזן עליך להתיישר עם המנהג הזה.

ולעצם העניין אתה ממשיך להתפלל את התפילה לפי הנוסח שלך ולפי מנהג בית אביך. בכל מה שקשור לתפילה בינך לבין עצמיך . למשל תפילת לחש לפי הנוסח שלך.ההוספות של תחנונים שני וחמישי לפי הנוסח שלך וכן על זה הדרך. ובדברים שאומרים בקול רם תאמר לפי מנהג החזן אעפ"י שזה לא מנהגך למשל הפסוקים שאומרים לפני הוצאת ספר תורה.(אתה יכול לאמר גם את הנוסח שלך בשקט) וכשתעלה להיות חזן תתפלל לפי הנוסח שלך.

וכדאי לך לשוחח על כך עם ראש הישיבה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.