נהיגה זהירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/12/09 13:35 ח בטבת התשע

שאלה

שלום כבוד הרב ושבת שלום !! אני מאוד מהנה מכל התשובות שלך

השאלה שלי היא לפני כמה זמן שרק הוצאתי רישיון שלקח לי איזה שנתיים קמתי לתפילה מוקדם והרמתי ספר תורה ואחרי זה שנסעתי בכביש עברתי באור כתום - אדום ותפס אותי שוטר ונתן לי 1000 שקל קנס 10 נקודות לעבור תאוריה שעוד לא הצלחתי לעבור אני יודע שהכל לטובה אבל למה זה קרה מה אסור לי לנהוג??ועדין לא הצלחתי לעבור תאוריה עשיתי פעמים הרב אתה יכול בבוקה לעודד אותי ולתת לי טיפ בשביל התאוריה והנהיגה בכלל לא יודע אם אני צריך להתייאש ובכלל להפסיק ללמוד?או בכלל זאת לעשות שוב את המבחן?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה צריך להודות לשוטר שתפס וקנס אותך.
אם ככה אתה מתחיל לנהוג ועובר באור כתום - אדום, טוב שתעצור קצת ותרגע. כי אחרת אתה עלול להסתבך בתאונה, זה הרבה יותר גרוע מאשר לעשות שוב תאוריה ולשלם קנס.

אני מתפלא על השאלה שלך: אתה שואל "אסור לי לנהוג"?
אתה לגמרי מתעלם מכך שאתה עברין!
התשובה היא שמותר לך לנהוג אבל לא לעבור באור אדום!

אתה צריך לשמוח שנתפסת בתחילת דרכך על הכביש וללמוד מזה שמהיום אתה נוהג רק על פי החוק ולא עושה שום עבירה.
אחרי שיהיה לך ברור שאתה עתיד להיות נהג זהיר ולא עברין תזכה לברכה, לא תתיאש, ותצליח.