נדר

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/04/20 17:20 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

בחודשים האחרונים התחילו להתפתח לי מחשבות טורדניות,כאילו שאם לא אעשה משהו מסוים (בעיקר מצוות) יקרה לי משהו רע,ובזמן האחרון אני הרבה פעמים עושה ״עסקאות״ עם אלוקים.

לדוגמא,אני אומרת לעצמי (בלב)-אם לא תעשי/אם את לא עושה ככה וככה יקרה משהו רע למשפחה שלי.

ולפני מספר ימים זה קרה לי אך הפעם לא עשיתי את אותו דבר.

אמרתי את זה בלב,לא במפורש ובלי לשים לב כל כך ואני מפחדת מאוד שהדבר הזה יקרה ושמשהו יקרה למשפחתי.

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

א. קודם כל כדאי שתסירי את המחשבה הלא נכונה, שאם לא תעשי/ תעשי דבר מסוים זה יפגע במשפחתך, משום שזה אינו נכון לחלוטין, אין אדם נענש על מעשיו של האחר.

ב. הקב"ה הוא לא מעניש מיד ולא צריך לעשות איתו "עסקאות", הוא לא בנק או שוטר, הוא מלך מלכי המלכים.

ג. קבלה בלב לרוב אין לה תוקף, לכן אין לך ממה לחשוש.

בכל אופן כדאי שתלמדי את עצמך לומר תמיד "בלי נדר", ואז בוודאי שאין לך ממה לחשוש.

ד. תיעזרי בחברותייך, או משפחתך ביציאה מהמחשבות הטורדניות.

ברכה והצלחה

ובשורות טובות