נדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/12/12 21:15 י בטבת התשעג

שאלה

אם אומרים הכל עם נדר סתם יוצא להגיד את זה לא על משהו מסויים את רק חושב על דברים בראש ופתאום את אומר את זה בלי לשים לב זה אומר שזה נדר או זה אומר שכל מה שתאמר זה נדר ואני יודעת שני שנאלץ הרבה שאלות על נדרים זה פשוט נושא שנורא הסתבכתי איתו

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש פעלה פשוטה שנקראת "התרת נדרים". עושים זאת לפני ראש השנה אבל את יכולה לעשות זאת גם היום.
מבקשים משלשה מבוגרים שיתכנסו יחד (את יכולה לבקש מאבא שלך שיעזור לך או מורה בבית הספר).
מוצאים בסידור את הנוסח של התרת נדרים ואומרים אותו בפניהם.
בחלק האחרון של הנוסח מופיע גם קבלה לעתיד - שכל מה שתאמרי לא יהיה נדר אלא אם כן ממש תתכווני שזה נדר.
אם תעשי פעולה זו לא יהיו לך יותר קשיים.

רצ"ב קישור לאתר ´דעת´ - יש כאן גם הנוסח שצריך לומר:
http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=637