נדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/11 12:39 כב באלול התשעא

שאלה

שלום רב,

לפני כשנה עברתי הפלה וכעת אני בהריון. כשאז היה המקרה המצער שנמשך זמן רב אמרתי בליבי שאם ייגמר הדבר בטוב אקרא לתינוקת בשם מסוים. אינני זוכרת האם נדרתי או לא...האם זה מחייב? במידה וכן, האם ניתן להסיר התחייבות זו בדרך כלשהיא? (התרה, תפילת "קול נדרי")

תודה רבה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,
גם חנה, אם שמואל הנביא, נדרה נדר כאשר בקשה פרי בטן. היא הקפידה לקיים את נדרה וזכתה לבן ממנו התברך כל עם ישראל.
אם את נודרת וד' עושה את חלקו ומזכה אותך בהריון – לא מכובד שאת לא תעמדי בחלקך.

עם זאת ההלכה בנושא יותר מורכבת. הבאתי לכך תשובה ובה יש פרוט דברים, עייני בקישור
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=252632