נדר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/08/10 16:30 יז באלול התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני צריכה את עזרתך בנושא התרת נדר, כשהייתי בת 12 אבי היה צריך לעבור ניתוח מאוד קשה בחו"ל ונדרתי נדר שאם הוא יוצא בריא מזה אני אלך כול יום שישי לבית הכנסת.

לא הקפדתי על זה ואפשר לומר שכמעט לא הלכתי.

השאלה שלי היא מספיק להגיד ביום הכיפורים כול נדרי על מנת להתירו או שצריך לבצע משהו אחר.

אני אודה לך אם תדריך אותי כי זה ממש יושב לי על המצפון.. אני רוצה לציין כי היום אני יותר חזקה בדת וכן שומרת את השבת והולכת לבית הכנסת.

תודה רבה ושבת שלום..

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

התרת נדרים של יום כיפור לא מועילה למי שנדר באופן מפורש,
אלא למי שנהג מעשה טוב שלוש פעמים ולא אמר בלי נדר.

לכן את צריכה ללכת לרב שיתיר לך את הנדר.

כמובן שצריך להמשיך ללכת לתפילה גם אחרי התרת הנדר אלא שלא יהיה לזה תוקף של נדר.

בברכת שנה טובה,

דני ארגמן