נדר ומעשר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/06/07 16:21 יג בתמוז התשסז

שאלה

שלום לרב ותודה על המענה....!!!!!

ברצוני לשאול 2 ש':

1. לפני תקופה לא ארוכה התחלתי לנהוג מנהג מסוים.(יש לציין שלא קבלתי עלי מנהג זה בפה אלא רק נהגתי ואולי קבלתי בלב.)לאחר תקופה מסוימת גיליתי שלגבי העדה שאני משתייך אניו טוב מנהג זה אז פשוט הפסקתי את המנהג. האם נהגתי נכון או שזה נחשב נדר וצריך התרה? (יש להוסיף שבתחילה לא ידעתי שמנהג זה לא טובולאחר זמן מה אמר לי מישהו שלא צריך להוג ככה אבל לא התיחסתי להערתו ורק לאחר זמן התיחסתי לדבר זה ואז החלטתי להפביק מנהג זה.)

2 . האם שקונים פרות וירקות מהסופר צריך לעשר מספק וזה משנה אם יש מדבקה על הפרי?

מצטער על האריכות וקצת הסיבוך ...

בתודה אביאל.

תשובה

ב,ה

שלום.

1)לא נחשב כנדר.
2)אם יש תעודת כשרות בסופר על הפירות אז לא צריך לעשרה . המדבקה על הפרי זה לא תעודת כשרות.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.