נדרתי נדר !

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/12/09 12:31 יא בטבת התשע

שאלה

שלום כבוד הרב !

לפני כמה זמן נדרתי כמה נדרים הקשורים לזרע לבטלה ולהתפלל בבית הכנסת.הפרתי את אחד מהנדרים כמה פעמים ובעקבות זה חוששני שיקרו לי דברים רעים מאוד מאוד!

מה אני צריך לעשות ?

תודה בן,

תשובה

בס"ד
שלום רב,
את המלחמות עם היצר צריך לנהל בסבלנות ובחכמה ולא בחיפזון. החיפזון הוא אחת מהעצות של היצר עצמו - מפני שהתוצאה של החפזון היא נצחון של היצר ויאוש שלנו.
אל תנסה להשיג תוצאות מושלמות:
בעניין זרע לבטלה כמו בעניין תפילה בבית הכנסת:
תתקדם לאט לאט. כל פעם קצת יותר. כך תוכל להצליח במעט שאתה מבקש להשיג. מתוך ההצלחה הקטנה יהיה לך כוח להתקדם עוד קצת, ועוד ועוד. אל תבקש נצחון אלא רק התקדמות.

במקומות רבים גם בתנ"ך, גם בחז"ל, מזהירים שלא לנדור נדרים. קרה לך מה שקורה ברוב המקרים של נדר - במקום שהנדר יהיה גורם מרומם הוא הופך להיות עוד חטא ועוון.

אתה צריך לעשות שני תיקונים:
תיקון ראשון, להתיר את הנדר. לשם כך עליך לפנות באופן אישי אל רב במקום מגוריך או בבית הספר שלך. בפגישה איתו תגיעו בסופו של דבר לתוצאה שתפטור אותך מהנדר.
תיקון שני הוא לחזור בתשובה על הפרת הנדר שכבר עשית. לשם כך עליך לעשות וידוי.
מכל מקום כדאי מאוד שתקבל על עצמך לא לנדור שוב לעולם.

בהצלחה